Connect with us

Lifestyle

Адреналин с кауза или как Боби обедини автомобилната гилдия

Ако всеки има своята малка кауза състоянието на нашето общество ще бъде много по-добро. Не е нужно да е нещо голямо. Не е нужно да отнема цялото ти време. Важното е да не се отказваш и да вървиш напред за постигането ѝ, така всички ще можем да дадем своето за по-доброто бъдеще.

Pavel Lefterov, Lotus Sofia/© Copyright: Karolina Shuleyevska / Lotus Sofia

Автомобилизмът у нас се намира в жестока криза, породена от административни проблеми, желание за доказване, задоволяване на его или чисто сребролюбие. Трудно е да се повярва, че в такава токсична среда може да се генерират положителни новини. Както винаги, хората от спорта (не „деятелите“, които стоят по офисите на федерациите и са готови на всичко, за да командват) показаха, че са неизчерпаем извор на оптимизъм и позитивни емоции.

© Copyright: Karolina Shuleyevska / Lotus Sofia

Миналата събота се проведе благотворителното събитие „Усмивки за Боби“. Инициатор бе един от набиращите популярност фотографи в автомобилната гилдия у нас Мартин Нацев. Той успя да обедини състезатели от различните дисциплини, които дариха времето и автомобилите си за благородната кауза – да се помогне на малкия Боби да проходи. Инициативата придоби популярност след юбилейното рали „България“, когато снимка на Мартин спечели конкурса, организиран от осемкратния рали шампион на България Димитър Илиев, който търсеше най-атрактивния кадър от третата си победа в най-популярното родно състезание. Марто трябваше да получи възможността да бъде навигатор на Илиев по време на специално събитие, но фотографът реши да разиграе своята награда в благотворилен търг, средствата от който бяха дарени за Боби.

Отличителна черта на всеки голям шампион и състезател е, че освен постиженията и пълната отдаденост към своя спорт, винаги намира време, за да помогне в нужда. Примерите за това са много, а автомобилният спорт винаги е бил извор на доброта. Затова не е изненада, че един от най-талантливите ни родни пилоти Павел Лефтеров също се включи в „Усмивки за Боби“. Заедно с отбора на Лотус София, той показа най-доброто от любимия ни спорт на желаещите да се повозят до него в жълтия Лотус.

© Copyright: Karolina Shuleyevska / Lotus Sofia

„Покана получих от екипа на Lotus Sofia, с които работя от няколко години. Основен организатор на това мероприятие беше Мартин Нацев, като негова идея беше да събере видни автомобилни състезатели от страната, които да дадат възможност на феновете на спорта да се доближат още повече до усещането и емоцията, която изпитват пилотите“ – разказва Лефтеров.

“ Естествено това се заплащаше като тези средствата отиват за подпомагането на детенце с церебрална парализа – малкия Боби. В края на събитието мисля, че се събра сума от порядъка на 6210лв., което не вярвам да стигне за цялото лечение на момченцето, но със сигурност ще му помогне много.

Какво ме мотивира да се включа в подобни събития? Аз вярвам, че човек трябва да остави след себе си един по-добър свят и ако успее, значи не е живял напразно. Мохамед Али, е казал: “ Serving the others is the rent you pay for your room here on earth!“. Това изказване може би най-точно определя мотивацията ми да подкрепям подобни каузи“ – завършва талантливия ни пилот.

Емоциите, които донесе „Усмивки за Боби“, дълго ще топлят сърцата на всички, които участваха в това събитие. По-важното е, че всеки един от тях допринесе за това мечтата на Боби да проходи да бъде с няколко стъпки по-близо.

Винаги съм смятал, че ако всеки има своята малка кауза, състоянието на нашето общество ще бъде много по-добро. Не е нужно да е нещо голямо. Не е нужно да отнема цялото ти време – дори един час след работа или един от дните на уикенда са достатъчни. Важното е да не се отказваш и да вървиш напред за постигането ѝ – така всички ще можем да дадем своето за по-доброто бъдеще.

P.S.: ако искате и вие да помогнете на малкия Боби, може да го направите като изпратите SMS с текст DMS BOJI на номер 17 777

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Newsletter Signup

Copyright © 2019 RacingFactory.

Connect
Newsletter Signup