Connect with us

Lifestyle

Десет български състезатели и отбори, които да следваме във Facebook

Българските автомобилни състезатели и отбори стават все по-активни в социалните мрежи. Ето моите 10 предложения за страници, на които да обърнете внимание във Facebook.

  10. Марина Моторспорт – 1 906 последователи

Страницата на Марина Моторспорт отразява постиженията на Тихомир Стратиев и Недялко Сивов. Стратиев е рали шампион на България за сезон 2017, а през тази година за първи път в кариерата си се качи на автомобил 4х4 – Ford Fiesta Proto. В страницата може да видите актуални снимки от състезанията, в които участва отборът, както и онборд видеа и обзори. В последните месеци активността на отбора се засилва, така че определено може да видите интересни неща.

 

  9. Даниел Попов – 3 798 последователи

Един от най-талантливите ни млади рали пилоти е доста активен във Facebook. В последните години прогресът на Дани е видим, а участията му в едномарковия шампионат ADAC Opel Rallye Cup и Rallye Deutschland му помогнаха да натрупа много ценен опит. През тази година той има епизодични участия в националния шампионат. Дани е активен в своята страница и благодарение на това може да се докоснете до много интересни материали от „кухнята“ на неговия отбор. Ако не го следвате – време е да поправите тази грешка.

 

8. Кристалина Стефанова – 5 457 последователи 

Ако искате да се запознаете с най-интересното в българските дрифт състезания, може да последвате страницата на едно от най-популярните му лица – Кристалина Стефанова. Младата българска състезателка, която спечели и титлата Instaqueen, е доста активна в социалните мрежи. Освен нейния Facebook профил, може да хвърлите поглед и на този в Instagram, където Кристалина прекарва много време.

 7. Диамо Рейсинг Груп – 6 195 последователи

Страницата на Диамо Рейсинг Груп отразява участията на една от най-бързо проспериращите български рали състезателки – Диана Стоянова и нейната навигаторка Иванела Иванова. През последните два сезона те записаха впечатляващи резултати в кръговете от националния шампионат. С класирането си на 4-то място в 49. Рали „България“, двете влязоха в историята на родния спорт, като най-предно класиралия се дамски екипаж в най-силното българско рали. Ако сте любопитни да видите пилотирането на Диана и Иванела, може да харесате страницата им и да следите за атрактивните им онборд видеа.

 

6. ART Racing – 7 361 последователи

Страницата на варнеския отбор е една от най-активните във Facebook. Тя следи участията на двукратните носители на Балканския рали трофей в клас ERT 2 Йордан Атанасов и Янаки Янакиев. Богат избор от онборд видеа, снимкови галерии и актуална информация за всяко едно участие на отбора – това е малка част от всички интересни неща, които представя профила на ART Racing. Време е да ударите един палец и за Данчо и Янаки.

 

5. Екатерина Стратиева – 7 645 последователи

Двукратната европейска шампионка Екатерина Стратиева възобнови своята кариера и записа 11-то поредно участие в едно от най-силните ралита в Европа – Барум Рали Злин. Пред Катя и нейния навигатор Георги Аврамов предстои още едно участие в контитенталното първенство – рали „Кипър“. Това ще бъде юбилеен 100-тен старт в кариерата на Стратиева. Ако искате да следите всичко най-интересно от участието на българския екипаж, може да харесате страницата и да бъдете пред компютрите в края на следващата седмица.

 

4. Григор Григоров – 7 917 последователи

Григор Григоров имаше сериозни амбиции за успешна програма в Европейския рали шампионат през тази година. За съжаление, след доброто класиране в рали „Канарски острови“, проблеми с финансирането не му позволиха да продължи с другите кръгове от шампионата. Въпреки това, неговата страница предлага интересни материали и атрактивни онборд видеа, от които може да се запознаете с обстановката в състезателния автомобил по време на състезание.

 

3. Иван Влъчков – 11 898 последователи

Един от най-бързо проспериращи пистови състезатели на България – Иван Влъчков е също добре представен в социалните мрежи. Ако искате да следите неговите участия с българския болид Sin Car GT4 в европейските пистови надпревари – то това е вашата страница. Влъчков участва паралелно и в националния шампионат на затворен маршрут, и в националния планински шампионат. Той се състезава за АСК „Дамасцена Алба“.

 

2. Павел Лефтеров – 12 633 последователи

Павел Лефтеров постигна изключителни успехи по европейските писти в последните няколко години. Всички помним неговият фурор в Европейския GT4 шампионат през 2015 година, когато зад волана на Лотус Евора спечели състезания на някои от най-емблематичните писти. Павел преследва своята мечта да участва в легендарното 24-часово състезание в Льо Ман, а вие може да го подкрепите с един лайк на неговата страница. В нея може да следите всичко най-интересно от похода му към най-известното ендуранс състезание.

 1. Георги Дончев – 16 812 последователи

Броят на последователите на страницата на Георги Дончев е достатъчно красноречив за популярността на българския пистов състезател във Facebook, както и за работата му в социалните мрежи. В последните години Дончев е регулярен участник в някои от най-популярните европейски пистови състезания, а от скоро той управлява и собствен отбор – Overdrive Racing, за когото се състезава и Павел Лефтеров. Георги Дончев е организатор и на едни от най-известните моторспорт събития в България – Overdrive Lap Battle.

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Newsletter Signup

Copyright © 2019 RacingFactory.

Connect
Newsletter Signup