Connect with us

Рали спорт

Топ 10 – Сайтове и приложения за рали фенове

В света на дигиталните технологии рали феновете лесно могат да намерят цялата информация, от която се нуждаят. Ето кои са най-популярните сайтове и проложения за моторспорт според мен.

Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

10. Colin Clark Rally

https://www.facebook.com/voiceofrally/

Колин Кларк е един от най-известните журналисти в света на рали спорта и е част от екипа, който реализира платформата WRC All Live. Кларк е известен с атрактивния си стил и маниери, и често попада в интересни ситуации с пилотите от Световния рали шампионат. В своята страница във Facebook, Кларк води рубриката „Kitchen table“, в която коментира случващото се в световния шампионат, а благодарение на своето присъствие в сервизния парк, споделя и доста интересни слухове, до които обикновените фенове трудно могат да стигнат.

9. Motorsport Forums

https://motorsportforums.com/

Най-известния международен форум за автомобилни спортове. Има раздели за Формула 1, WRC, Европейския рали шампионат и регионалните шампионати. Често се споделят много интересни слухове и новини, които не винаги се отразяват в новинарските сайтове посветени на моторните спортове. Ако искате да споделите вашето мнение и да поспорите с фенове от целия свят – то това е вашето място.

8. Planete Marcus

http://planetemarcus.com/

Един от най-големите фенове на легендарния Маркус Гроьонхолм поддържа сайт, който може да бъде много полезен за всеки почитател на рали спорта. Освен новините, които публикува доста често (за съжаление, само на френски), в сайта може да се намерят файлове за Google Earth за всяко рали от Световния шампионат. Благодарение на интеграцията между различните продукти на Google, тези карти могат лесно да се  превърнат в маршрути в Google Maps, които да ви водят по непознатите пътища на Германия, Турция или Финландия.

7. Mediasport CZ

Media Sport Youtube

В последните години Mediasport CZ се грижи за медийното отразяване на един от най-силните национални шампионати в Европа – чешкият. Качеството на тяхната работа е толкова високо, че Eurosport Events не изпраща екип в Чехия за рали „Барум“, което е кръг от Европейския рали шампиоат, а разчита на чешките екипи. В техния канал в YouTube могат да се видят изключително подробни репортажи за всеки кръг от Чешкия рали шампионат и Чешкия рали-спринт шампионат, както и много други любопитни видео материали.

6. RacingForMe

https://www.racingfor.me

RacingForMe е един от най-известните сайтове за моторспорт торенти в света. Благодарение на ъплоудърите във всички категории са налични изключително интересни материали – запис на предаванията за Formula 1 от всички най-големи телевизии, репортажите за Световния рали шампиноат, Европейския рали шампионат и регионалните ралита, списания, архиви и много много други. Ако сте пропуснали прякото предаване на някое моторспорт събитие, спокойно може да го намерите в този торент сайт. Лошата новина е, че регистрацията е възможна единствено ако получите покана от настоящ потребител на сайта или трябва да следите активно фейсбук страницата, където редовно се раздават покани.

5. Red Bull TV

http://www.redbull.tv

След като подписа договор за 10 години като промоутър на Световния рали шампионат, Red Bull обособи отделна секция за световния шампионат в своята интерактивна телевизия. Red Bull TV излъчна дневни обзори от всеки кръг, както и по две отсечки на живо. Екипът на телевизията се води от Майк Чен, който кани за събеседници някои от най-известните бивши състезатели. Освен това може да откриете много интересни поредици с участието на Чен свързани с рали спорта. Определено един много интересен сайт, който ще ви предложи много атрактивно съдържание.

4. Rally Maps

https://www.rally-maps.com/

Най-добрия сайт в света, от който може да се ориентирате за всяко едно рали от Световния рали шампионат. Изключително подробни графики, карти и всякаква информация за ралитата, които ще са много полезни за всеки един фен, който иска да посети кръг от WRC. Любопитното е, че се поддържа от един от механиците на Toyota Gazoo Racing. Ако смятате да посетите кръг от шампионата – то това е вашия сайт!

3. Rally4Now

http://www.rally4now.com

Едно от най-добрите приложения за онлайн резултати на ралитата от Световния шампионат, Европейския рали шампионат, Чешкия рали шампионат и различни състезания от всички краища на света. Приложението се поддържа от екипа на Mediasport CZ и специализирания сайт Autosport CZ. Освен бързото обновяване на резултатите, могат да се следят и много други параметри, сравнения между екипажите и други. За кръговете от чешкия шампионат се публикуват много обзорни видеа през целия уикенд. Приложението е налично както за iOS, така и за Android.

2. WRC All Live

http://plus.wrc.com

Революцията в рали спорта се случва благодарение на промоутъра на Световния рали шампионат. От две години всеки фен на рали спорта може да се абонира (платено) и да гледа всяка една отсечка от кръговете на Световния рали шампионат на живо. Дълго време се твърдеше, че най-големия недостатък на рали спорта е невъзможността ралитата да се излъчват на живо. Това вече не е така! С напредването на технологиите, промоутърът на WRC намери начин как да направи така, че всяко рали да се показва на живо. Освен тази голяма екстра, феновете могат да следят на живо и движението на автомобилите от tracking системата на шампионата. В сайта се качват всички обзори на ралитата и много интересни репортажи. WRC All Live е достъпно както на компютър, така и на мобилни устройства, smart телевизори и други.

1. EWRC Results

http://www.ewrc-results.com

Най-пълният сайт за резултати и статистика в света на рали спорта. Благодарение на всеотдайните администратори и сътрудници, EWRC Results има уникална база с данни за почти всяко рали по света, статистика на десетки хиляди пилоти и навигатори, информация за участията на най-популярните марки рали автомобили, снимки, видео и още много. Не е случайно, че дори пилотите от световния рали шампионат използват точно този сайт, за да се информират за класирането си по време на ралитата от WRC.

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Newsletter Signup

Copyright © 2019 RacingFactory.

Connect
Newsletter Signup