Connect with us

Lifestyle

Защо да посетим рали Турция и през тази година?

Ако сте решили да си подарите почивка и искате да я комбинирате с гледането на качествено автомобилно състезание – то рали „Турция“ е вашето събитие. Датите на състезанието се запазват – от 24 до 27 септември. Времето в Мармарис по това време на годината е чудесно, така че всички предпоставки за един страхотен бензинов уикенд с много емоции са налице!

Photographer Credit: Mahmut Cinci / Red Bull Content Pool

Популярността на Световния рали шампионат през последните години бележи сериозен ръст навсякъде по земното кълбо. Дори в страни като България, където ралитата са свързани повече с проблеми и скандали, отколкото със сериозни успехи и постижения, WRC се радва на значителен интерес. Само до преди няколко години беше абсурд родният фен да се надява, че ще може да гледа репортажи или отсечки на живо по родните телевизии, а сега водещи спортни канали като MaxSport, Ринг и БНТ 3 се конкурират кой да притежава правата за излъчване на световните ралита.

Проблемите в българския автомобилен спорт направи така, че родният фен предпочита да измине хиляди километри до някое класно международно състезание, отколкото да троши нерви по родните надпревари. И не е случайно, че все по-често виждаме трибагреника в репортажите от WRC, рали „Барум“ или Rally Legends в Италия.

В исторически план, един от най-посещаваните кръгове от Световния шампионат от българи бе легендарното рали „Акрополис“, но заради тежките икономически времена в Гърция, то изпадна от календара на WRC за 2014 година и феновете от България, трябваше да се ориентират към по-отдалечените надпревари в централна и западна Европа.

За радост преди три  години промоуторът на шампионата отново погледна към нашия регион, включвайки в календара си рали „Турция“. За разлика от сезон 2010, когато „комшийското“ състезание бе с локация Истанбул и родните фенове бяха най-много край отсечките, за завръщането си в шампионата през 2018 година турците избраха курорта Мармарис.

Въпреки, че разстоянието от България е около 1000 километра, родните почитатели отново окупираха техничните отсечки край брега на Средиземно море. Независимо, че етапите на рали „Турция“ са по-скоро бавни и не толкова атрактивни както на емблематичното „Финландия“ например, Мармарис е перфектна локация за родния фен, който иска да се докосне до най-атрактивните автомобили и техните екипажи.

Не трябва да се подценява и възможността за комбиниране на перфектна ваканция и гледане на рали, която в сегашния вариант на турското рали е изключително удобна.

В последните сезони българската туристическа агенция Verso Travel предлага отлични оферти за желаещите да направят точно това. И през тази година родният туроператор предлага атрактивни предложения, които са напълно достъпни за родния стандарт.

Така, че ако сте решили да си подарите почивка и искате да я комбинирате с гледането на качествено автомобилно състезание – то рали „Турция“ е вашето събитие. Датите на състезанието се запазват – от 24 до 27 септември. Времето в Мармарис по това време на годината е чудесно, така че всички предпоставки за един страхотен бензинов уикенд с много емоции са налице – ще се видим в Мармарис!

 

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Пет неща, които научихме от рали Мексико

Рали спорт

Рали „Мексико“ 2020 – етапите

Рали спорт

Пет неща, които научихме от рали Швеция

Рали спорт

Рали Швеция 2020 – етапите

Рали спорт

Newsletter Signup

Copyright © 2019 RacingFactory.

Connect
Newsletter Signup